15 Şubat 2017 Çarşamba

HP Nasıl arttırılır?

HP Nasıl arttırılır?

HP yani Horse Power, bizim dilimizde ise beygir gücü olarak adlandırılan aracın gücünü temsil eden bir kelime. Araç modifikasyon tutkunları ve araç performansında sorun yaşayanların sürekli olarak sorduğu bir sorudur "HP nasıl arttırılır?" 

Öncellikle belirtmek gerekirse aracın beygir gücünü fiziksel anlamda arttırmak mümkün değildir. HP arttırmanın temel mantığı aracın tam performans sağlamasına yönelik bir çalışmadır. 120 beygir gücündeki bir otomobilin fabrika çıkışından sonra tam performansla 120 beygir gücünde çalıştığını düşünmek iyi niyetli bir düşünce olmaktadır. Neredeyse hiç bir araç fabrika çıkışından sonra tam performansla yollarda yer almamaktadır. 

Peki HP nasıl arttırılır?

Hp arttırmanın yolu yazılımdan veya yine yazılımla doğru orantılı olarak gerçekleştirilen motor modifiye kitlerinden geçer. Aracınıza uygulatacağınız bir küçük bir uygulama ile aracın tam performans sağlamasını gerçekleştirebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki 120 Hp lik bir aracın Hp yükseltme ile 150 Hp olacağı yalandır. 120 Hp lik bir araç 100 Hp gücünde çalışırken Hp arttırmayla 120 Hp ye ulaşabilir. Olay bir nevi Hp arttırmak gibi gözükse de esas olan tam performans sağlamaktır.


0 yorum:

Yorum Gönder